Under tisdagen gick antalet bekräftade dödsfall till följd av covid-19 i Frankrike upp till över 10 000. Foto: TT

1400 nya dödsfall i Frankrike – nu över 10 000 fall totalt

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen gick antalet bekräftade dödsfall till följd av covid-19 i Frankrike upp till över 10 000. Det är det fjärde landet som passerar den gränsen efter Italien, Spanien och USA.

Totalt har 10 328 personer avlidit i sviterna av covid-19 i Frankrike. Cirka 7000 av dessa vårdades på sjukhus, och resten på omsorg – och äldreboenden.

Enligt de nya siffrorna rapporterades dock fler dödsfall in från omsorgsboendena än på sjukhusen vid den senaste uppdateringen  – 802 personer respektive 607. Men enligt Jerome Salomon, landets generaldirektör för hälsofrågor, beror denna ökning antagligen på fördröjning i registreringen av fall efter helgen, skriver le Monde.

Majoriteten över 70 år

82 procent av samtliga som dött var över 70 år gamla, uppgav Salomon under en presskonferens på tisdagen. Totalt vårdas nu över 78 000 personer för sjukdomen. Av dessa var 7 131 personer under intensivvård på tisdagen, vilket var en höjning vilket med cirka 60 fall sedan dygnet innan.

Motion ute förbjuden

Tidigare under tisdagen blev det klart att Parisbor numera inte tillåts motionera utomhus. Ett beslut som fattats då många inte följt de direktiv och restriktioner som vidtagits för att få bukt med smittspridningen – särskilt då våren gör sig påmind med vacker väder.

Nu införs därför ett förbud även mot motion utomhus mellan klockan tio på morgonen och sju på kvällen. Paris borgmästare Anne Hidalgo säger i ett uttalande att ”varje undviken utflykt hjälper oss i kampen mot epidemin.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet