Foto: NRK

17-årig flicka misstänks ha dödats av 15-åring i matbutik

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig flicka har avlidit efter att ha blivit knivskuren i Norge på onsdagseftermiddagen. Ytterligare en person, en ung kvinna i 20-årsåldern, knivskars inne i en matbutik i ett köpcenter i Kristiansand. Flera personer blev vittne till dådet.

En 15-årig flicka har gripits som misstänkt för knivattacken. Hon greps utan dramatik i en annan del i köpcentret och hade rymt från en institution för ungdomsvård enligt polisen.

17-åringen som dödades i attacken var anställd på matbutiken, skriver tidningen Faedrelandsvennen. Flera vittnen berättar att 15-åringen ska ha använt något som såg ut som en ”stor köttkniv”.

Okänt skadeläge för 20-åring

– Det är med stor sorg vi mottagit meddelandet om att en av våra medarbetare dött till följd av skadorna hon fick vid den tragiska händelsen i går. Våra tankar och djupaste medkänsla går till familj, vänner och kollegor, säger administrativa chefen Tore Klovning till tidningen.

Tillståndet för det andra offret, den 20-åriga kvinnan, är okänt, skriver Aftenposten.

Polisen känner inte till om offren och 15-åringen kände varandra. Under torsdag förmiddag kommer polisen att hålla en presskonferens med anledning av händelsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.