Minst 22 personer har omkommit efter att ett militärflygplan i Ukraina kraschat. Foto: AP

Minst 22 omkomna i militärflygkrasch i Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Minst 22 personer har omkommit efter att ett militärflygplan kraschat i östra Ukraina, meddelar landets inrikesdepartement. Två personer uppges vara skadade och fyra personer saknas fortfarande.

På sin Facebooksida skriver Ukrainas flygvapen att det rör sig om ett transportplan av typen Antonov An-26. Utöver besättningen ska flera kadetter ha befunnit sig ombord på det kraschade planet.

Statlig kommission tillsätts

Olyckan, som ska ha skett i samband med landning, inträffade strax före klockan nio lokal tid. Branden vid olycksplatsen kunde släckas av räddningstjänsten.

På sin officiella Facebooksida skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att en statlig kommission ska tillsättas för att undersöka hur olyckan skett. Presidenten lämnar också kondoleanser till de omkomnas anhöriga.

”Vi beklagar sorgen till de omkomnas familjer och vänner. Vi önskar en snabb återhämtning till de skadade”, skriver presidenten på sin Facebooksida.

”Sverige sörjer med er”

Presidenten kommer resa till området på lördagen.

Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) twittrade å sina och Sveriges vägnar strax efter olyckan:

”Mina djupaste kondoleanser till vänner och familj till dem som förlorade sina liv i den tragiska flygolyckan i Ukraina i kväll. Sverige sörjer med er.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.