Tuff och livlig sista tv-debatt

Uppdaterad
Publicerad

Det var en tuff och livlig sista tv-debatt och de båda senatorerna var på hugget. Skatter, frihandel och abort var en del av ämnena där skillnaderna mellan demokratisk och republikansk politik blev tydlig.

Ekonomin stod i fokus och enligt Obama står McCain för åtta år av samma sak.-Det har inte fungerat, sade han.

Obama betonade att han är för fri- handel, medan McCain kontrade med att Obama vill höja skatter och begränsa frihandel som ingen president sedan 1930-talet.

USA-val 2008

Enligt en mätning, publicerad i New York Times inför debatten, stöds Obama av 53 procent av väljarna. McCain får 39 proc enligt mätningen. Även andra mätningar ger Obama en kraftig ledning över McCain.

I en mätning, gjord av tv-kanalen CNN, där 620 amerikaner tillfrågades, svarade 58 procent att Obama gjorde det bästa jobbet, medan 31 procent höll på McCain.

Enligt bedömare gjorde McCain sin bästa debatt hittills, men med knappt tre veckor kvar till valet är det osäkert om han kan vända opinions- vindarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2008

Mer i ämnet