Både vuxna och barn ska ha hittats i kylutrymmet ombord på fartyget. Foto: Reuters

25 personer hittades i kylutrymme på fartyg

Uppdaterad
Publicerad

25 personer har hittats i ett kylutrymme på ett fartyg på väg från Nederländerna. En person har gripits och två har tagits till sjukhus.

Fartyget ska ha varit på väg från Nederländerna till Storbritannien under tisdagskvällen. Fem kilometer från kusten ska besättningen ha upptäckt att det fanns fripassagerare ombord, enligt De Telegraaf.

En gripen

Både vuxna och barn ska ha hittats i kylutrymmet. De ska alla vara vid liv och flera ambulanser kallades till hamnen, enligt tidningen. Personerna, som misstänks vara migranter, ska ha kommit ombord på fartyget i ett lastbilssläp, enligt en talesperson för rederiet. Föraren har nu gripits av polisen.

Två till sjukhus

Två personer har tagits till sjukhus men ingen ska vara allvarligt skadad. Det är oklart från vilket land personerna kommer. Polisen har utlovat mer information om händelsen under onsdagen.

Det här kommer bara veckor efter att 39 migranter hittats döda i en lastbil utanför London. För ett par veckor sedan hittades också 41 migranter i en lastbil i norra Grekland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.