Passagerarna var på väg från Dublin till den kroatiska kuststaden Zadar. Foto: TT

30 passagerare fördes till sjukhus i Frankfurt

Uppdaterad
Publicerad

Minst 30 flygpassagerare har fått föras till sjukhus efter det att ett Ryanairplan oplanerat fick landa i Frankfurt sedan flera ombord börjat må dåligt. Passagerare ska ha fått ont i öronen, i några fall också börjat blöda ur öronen i anslutning till nödlandningen.

Flygplanet var på väg från Dublin på Irland till den kroatiska kuststaden Zadar, då det fick gå ned i tyska Frankfurt under natten till lördag, rapporterar tidningen Frankfurter Allgemeine med hänvisning till Tysklands federala polis.

– Flera personer ombord klagade över hälsoproblem och togs omhand av läkare och ambulanspersonal, säger en talesperson för polisen enligt tidningen, utan att gå in närmare på exakt vad för slags hälsoproblem passagerarna drabbats av.

En av personerna ombord har lagt ut ett foto på Facebook, som ser ut att vara taget inne i kabinen, med syrgasmasker som hänger från taket. Mannen uppger för Frankfurter Allgemeine att en knall plötsligt hade hörts under flygturen, och att maskerna då genast föll ut, medan piloten inledde en brant dykning. Panik bröt ut, men situationen i kabinen lugnade sedermera ned sig. Efter landning i Frankfurt ska en av passagerarna ha transporterats iväg på bår.

Resenärerna ska enligt personen i fråga ha fått information om att flygningen beräknas återupptas omkring klockan 10 på lördagsförmiddagen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.