Flammor och rök steg mot himlen då 40 000 granater exploderade i ett ammunitionslager vid en rysk militärbas i närheten av staden Atjinsk i Sibirien. Foto: Dmitry Dub/Reuters/TT

40 000 granater exploderade vid militärbas i Sibirien

Publicerad

40 000 granater exploderade i ett vapenlager i Sibirien i Ryssland under måndagen. Explosioner väntades pågå under flera timmar vid den ryska militärbasen, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Granaterna exploderade under flera olika tillfällen vid den ryska militärbasen i Sibirien under måndagen, skriver Reuters. Bilder visar en enorm explosion mot himlen likt ett fyrverkeri, följt av svart rök.

Totalt 11 000 ryssar evakuerades från delar av staden Atjinsk i regionen Krasnojarskij som ligger i närheten av explosionsplatsen. Enligt en källa till den ryska nyhetsbyrån TASS dödades en rysk soldat, men en källa på försvarsdepartementet förnekar informationen. Totalt åtta personer ska ha skadats.

Aluminiumverket i Atjinsk, som är världens största utanför Kina, tvingades avbryta sin produktion i samband med explosionerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.