En varg högg tag i pojkens hand och drog den genom staketet. På bilden vargar på Skansen i Stockholm, utan koppling till händelserna i artikeln. Foto: TT

Sjuåring kom för nära vargbur – blev biten i armen

Uppdaterad
Publicerad

En 7-årig pojke blev biten i handen och armen av två vargar när han besökte en djurpark i Etseri i Finland, rapporterar Yle, och hänvisar till uppgifter från polisen. Pojken ska ha kommit för nära stängslet till inhägnaden.

Det var under ett besök på varggården som pojken av okänd anledning hamnade för nära vargburen. 7-åringen hade sällskap av sin familj när en av vargarna plötsligt högg tag i hans hand och drog den genom staketet. En annan varg i inhägnaden bet då pojkens arm, skriver Yle.

Med hjälp av personer som befann sig på platsen kunde pojken lossas ur vargarnas grepp.

Pojkens har förts till Tammersfors universitets centralsjukhus. Hans hand uppges vara allvarligt skadad.

Polisen har nu påbörjat en utredning av händelsen och orsaken till att 7-åringen stod så nära buren. Händelsen utreds just nu som vållande av personskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.