8 oktober: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Trump kan ställa upp i USA:s nästa presidentval

USA:s tidigare president Donald Trump stärker ryktena om att han kommer att ställa upp i nästa presidentval i USA, rapporterar nyhetsbyrån AP. 

Under ett kampanjmöte i Ohio på natten mot tisdag antydde han återigen att han snart kommer att berätta en stor nyhet.

– Jag kommer att göra ett mycket stort tillkännagivande på tisdagen den 15 november i Mar-a-Lago, sa Trump inför en jublande publik.

Organdonationerna ökar i Sverige – rekord

Antalet donerade organ ökar, och förra året blev rekord. Enligt Socialstyrelsen är en orsak att ett samarbetet med 1177 gjort det enklare för människor att anmäla sig till donationsregistret.

Under årets första nio månader har 156 avlidna personer blivit organdonatorer – vilken är den högsta siffran som noterats för perioden, enligt ett pressmeddelande från Socialstyrelsen.

Nordkorea tillbakavisar rykten – inga ryska vapenaffärer

Det var i förra veckan som John Kirby, talesman för USA:s nationella säkerhetsråd, uppgav att Nordkorea försöker maskera vapenexporten genom att hävda att den är ämnad för länder i Afrika och Mellanöstern. Han sade då att det rör sig om ”avsevärda mängder” ammunition, utan att precisera sig närmare.

Men Nordkorea tillbakavisar nu de amerikanska anklagelserna som grundlösa, rapporterar den statliga nyhetsbyrån KCNA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.