Ett Ikeavaruhus i Shanghai. Foto: AP/TT

Alla Ikea-varuhus i Kina stängs

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska möbeljätten Ikea sällar sig till de många företag som tillfälligt stänger sin verksamhet för att hejda spridningen av coronaviruset. Alla 30 möbelvaruhus i Kina stängs tills vidare.

Beskedet kommer bara dagen efter man beslutat att hälften av varuhusen skulle stänga och att öppettiderna skulle begränsas. Sedan tidigare har Ikea förbjudit alla affärsresor till eller från Kina.

Det finns inga uppgifter om att anställda har smittats, varuhusen stängs som en säkerhetsåtgärd för att undvika smittspidning.

Coronapandemin

Även klädkedjan H&M har stängt 45 butiker i Kina.

För några dagar sedan meddelade även den amerikanska kedjan Starbucks att man stängt mer än hälften av sina kaféer i Kina till följd av coronaviruset. I företagets kvartalsrapport skrev man att viruset riskerade att slå mot företagets vinst, vilket fick aktien att falla.

Sedan i slutet av december har minst 132 personer dött av coronaviruset och minst 6 074 har insjuknat, enligt de senaste officiella siffrorna från Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar (ECDC). Siffran väntas stiga när statistiken uppdateras senare i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet