Änglar hyllade offer för nattklubbsmassaker

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals människor — en del utklädda till änglar — samlades i natt utanför nattklubben Pulse i Orlando för att hedra offren i massakern på samma plats för exakt ett år sedan. Klockan 02.02 lästes namnen upp på de 49 människor som dödades i attacken.

– Även om det är förkrossande, så har det lett till många vackra saker. Jag tror att det har förändrat människors syn på gaykulturen och homosexuella i allmänhet, säger en av deltagarna, Nicole Doucette, till tv-kanalen KABC.

LÄS MER: Dådet i Orlando

Terrordådet i Orlando

29-årige Omar Mateen öppnade eld strax efter att sista beställningen hade annonserats. Under tre timmar dödade och skadade han gäster inne på klubben, där flera togs som gisslan, innan han sköts ihjäl av polis. Masskjutningen är den dödligaste i USA:s historia.

LÄS MER: Han är mannen bakom terrordådet

”Efter tragedin på Pulse visade vi världen att Orlando inte lät sig definieras av en hatfylld mördares dåd, utan i stället definierades av vårt svar av kärlek, medkänsla och enighet”, skriver Orlandoborgmästaren Buddy Dyer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Orlando

Mer i ämnet