Räddningsarbetare letar efter de försvunna människorna som begravdes i lermassor efter ett jordskred. Foto: Aaron Favila/AP/TT

Antalet döda stiger efter tropiska orkanen i Filippinerna

Uppdaterad
Publicerad

Antalet dödsoffer efter tropiska orkanen Mangkhut stiger. Minst 74 personer har omkommit i Filippinerna. Upp till 40 personer tros fortfarande vara begravda i lermassorna efter ett jordskred.

– Risken att samtliga är döda är 99 procent, säger borgmästare Victorio Palangdan.

Antalet dödsoffer efter den tropiska orkanen Mangkhut stiger. Minst 74 personer har omkommit i Filippinerna, enligt myndigheterna i landet, och siffran blir allt högre i takt med att räddningsarbetare gräver sig fram – till stor del för hand – genom förödelsen efter det kraftiga jordskred som utlösts av ovädret.

Upp till 40 personer tros fortfarande vara begravda i lermassorna efter jordskredet i Itogon på ön Luzon, som drabbades hårdast av tyfonen.

En bergsida rasade ner över ett trevåningshus dit gruvarbetare och deras familjer tagit sin tillflykt undan Mangkhut.

Borgmästaren håller kvar vid sista hoppet

– Risken att samtliga är döda är 99 procent, men vi har fortfarande den där sista procenten, säger stadens borgmästare Victorio Palangdan.

I provinsen Guangdong i södra Kina har fyra personer omkommit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.