Anti-terrorpolis utreder en rysk mans död i London

Uppdaterad
Publicerad

Brittisk polis har inlett en utredning kring ett suspekt dödsfall i London. Enligt uttalanden från en rysk advokat rör det sig om en av hans klienter, en rysk man i 60-årsåldern med kopplingar till ryska regimkritiker.

En rysk man i 60-års åldern har hittats död i sitt hem i den brittiska huvudstaden London.

Den brittiska polisen har själva inte bekräftat mannens namn eller nationalitet, men mannens advokat bekräftar enligt nyhetsbyrån AP för rysk media att hans klient, en rysk man i 60-årsåldern, är den avlidna personen.

Antiterrorpolis inkopplad

Brittisk polis utreder fallet som suspekt, då man ännu inte har någon förklaring till dödsfallet. Utredare från polisens antiterrorenhet har även kopplats in ”som en säkerhetsåtgärd på grund av kontakter som mannen tros ha haft”, uppger polisen enligt AP.

Han ska bland annat ha varit en nära förtrogen till ryska regimkritiker, som tidigare hittats döda under oklara omständigheter.

Ingen koppling till förgiftade spionen

Polis säger samtidigt att det inte finns några tecken på en koppling till förgiftningen av den forne ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter i Salisbury den 4 mars.

Under måndagen förklarade Storbritanniens premiärminister Theresa May att man anser det ”högst troligt” att Ryssland var inblandad i det mordförsöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.