Apples Phil Schiller presenterar iPad Mini Foto: Scanpix

Läckor avslöjade Apples hemliga Ipad-släpp

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagkvällen live-sände världens mest värdefulla börsbolag sin presentation av något de själva menade var hemligt – men i verkligheten har Apple troligen helt tappat möjligheten att hålla sina produkter hemliga.

En stor del av Apples PR-strategi har under åren varit att med drakoniska medel hålla sina egna produktsläpp hemliga fram till sin egen officiella presentation. Apple har till och med en egen ”spion”-avdelning som övervakar de egna medarbetarnas kommentarer i forum på nätet.

PR-strategi: tystnad

På senare tid har bolaget växt till världens högst värderade bolag och allt fler underleverantörer är inblandade i processen att ta fram produkter i snabbt tempo. Därför blir det allt svårare för bolaget att värna om sin främsta PR-strategi: att hålla tyst. Enligt flera bedömare är det främst missnöjda arbetare som mejlar bilder av nya produktdelar till nyhetssajter.

Ny liten Ipad

Klockan 19:00 började Apple-evenemanget som dels gick att följa live via Apples egen tv-låda Apple TV, men som också gick att följa via många av de bloggare som närvarade.

Starkast i ryktesfloran har en ny liten Ipad varit. Och visst blev den iPad Mini, 7,2 millimeter tjock med en skärm på 7,9 tum.

I Kommentatorerna diskuterar Linus Brohult och Nanok Bie Apples produkter, och varför Apple inte längre klarar av att hålla dem hemliga. Klicka på play-knappen ovan för att ta del av alla produktryktena.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer