Arbetslösa spanjorer i ny sparmarsch

Publicerad

Flera hundra av de spanjorer som blivit arbetslösa i den ekonomiska krisens spår samlades på lördagen i Madrid i den senaste i raden av arga protester mot regeringens sparnit.

De samlades på gräsmattan framför Pradomuseet med plakat och slagord efter att ha vandrat hundratals kilometer från olika delar av Spanien.

-Det är en lång väg att gå, men vi kunde bara inte stanna hemma, sade 31-åriga Rafael Ledo som kom fram solbränd och med vandringsstavar i sina händer till Madrid efter att ha gått de 500 kilometerna från sin hemprovins Asturias i norra Spanien.

-Vi måste börja försöka mobilisera alla arbetslösa i Spanien. Vi är nästan sex miljoner nu, sade Ledo, som själv varit arbetslös i två år.

Spanjorerna har protesterat nästan dagligen sedan premiärminister Mariano Rajoy offentliggjorde ett nytt sparpaket på 65 miljarder euro den 11 juli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eurokrisen

Mer i ämnet