Den 23 oktober hittades de 39 döda personerna i lastbilens container. Foto: TT

Åtta gripna i Vietnam efter lastbilstragedin i Storbritannien

Uppdaterad
Publicerad

39 personer hittades döda i lastbilscontainern utanför London. Nu har ytterligare åtta personer gripits i Vietnam misstänkta för inblandning i lastbilstragedin, rapporterar Vietnams statliga nyhetsbyrå.

För snart två veckor sedan gjordes det makabra fyndet när 39 personer hittades döda i en lastbilscontainer öster om London. Enligt tidiga polisuppgifter uppgavs offren vara kinesiska medborgare, men nu uppger polisen att samtliga offer troligtvis var vietnamesiska medborgare.

Omgående efter upptäckten greps lastbilschauffören, en 25-årig man från Nordirland, misstänkt för brott i samband med dödsfallen. Efter det har flera gripanden gjorts i Storbritannien.

”Ska utrota de här nätverken”

I fredags greps två personer i Vietnam misstänkta för inblandning i människosmuggling. Nu rapporterar Vietnams statliga nyhetsbyrå att ytterligare åtta personer har gripits i Vietnam.

– Baserat på vad vi har hört från de misstänkta kommer vi aktivt att inleda utredningar för att bekämpa och utrota de här nätverken som tar människor illegalt till Storbritannien, säger den regionala polischefen Nguyen Huu Cau till den statliga nyhetsbyrån enligt Reuters.

Under söndagen reste en delegation av vietnamesiska diplomater och poliser för att möta sina brittiska motsvarigheter i samtal om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.