Pete Buttigieg och Amy Klobuchar har uttryckt stöd för sin tidigare rival Joe Biden i demokraternas primärval i USA. Foto: WIN MCNAMEE/Michael Wyke/GRANT HALVERSON/AFP/AP/TT

Avhoppare sluter upp bakom Biden

Uppdaterad
Publicerad

Flera av de demokratiska presidentaspiranterna har dragit tillbaka sina kandidaturer under primärvalsprocessen. Nu har två av dem uttryckt stöd för en tidigare rival: Joe Biden.
– Vi var tydliga med att hela idén handlade om att samla landet tillsammans för att besegra Donald Trump, sa den nyliga avhopparen Pete Buttigieg på scen i Dallas bredvid Biden.

– Det var alltid ett mål som var mycket större än att jag skulle bli president. Och det är i samma måls namn som jag är glad över att stödja Joe Biden som USA:s president, fortsatte Pete Buttigieg.

Den tidigare borgmästaren i South Bend, Indiana, meddelade under söndagskvällen att han avslutade sitt försök att själv bli partiets presidentkandidat. Beskedet att han nu stöttar Biden kommer kvällen innan ett av primärvalsperiodens mest betydelsefulla datum, Super Tuesday, då 16 delstater går till val och en tredjedel av de tillgängliga delegaterna står på spel.

Stöd från Klobuchar och O'Rourke

Amy Klobuchar på scen tillsammans med Joe Biden under hans kampanjmöte i Dallas. Foto: Ron Jenkins/AFP/TT

Också Minnesotasenatorn Amy Klobuchar, som även hon kastat in handduken i presidentkandidatsmatchen, stöttar den tidigare vicepresidenten, skriver CNN. Hon syntes också på scen under kampanjmötet i Dallas, Texas.

Ytterligare ett tungt demokratnamn slöt upp bakom Joe Biden på mötet: den före detta ledamoten i representanthuset Beto O'Rourke. Han gav upp sin roll som presidentaspirant redan i november.

Beto O'Rourke gör tummen upp på Joe Bidens kampanjmöte i Dallas, Texas. Foto: Richard W. Rodriguez/AP/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Demokraternas primärval

Mer i ämnet