Foto: TT

TV: Teatertak rasade i London – nära 80 skadades

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 21 på torsdagkvällen, svensk tid, rasade ett tak in på Apollo-teatern i centrala London. Omkring 700 personer fanns i byggnaden och närmare 80 personer skadades i samband med raset.

Enligt BBC hörde ögonvittnen ett brak innan taket rasade in strax före klockan 21.15, svensk tid.

– Ungefär 700 personer befann sig i teatern när taket helt plötsligt utan förvarning rasade in. Ett 80-tal är skadade och tankarna förs nästan till 9-11 när man ser de som går omkring här alldeles dammiga. Alla är väldigt upprörda och skakade, säger SVT:s utsända Ulrika Kuoppa som befinner sig på plats utanför teatern.

Ett av ögonvittnena som SVT:s utsända talat med satt högst upp på balkongraden och såg hur hela taket gav vika och hur det blev alldeles svart.

Flera klämdes fast

Omkring 80 skadade har rapporteras och åtta brandbilar ryckte ut till platsen. Enligt AP befann sig omkring 700 personer i byggnaden under föreställningen.

Londonpolisen uppger att fem personer är allvarligt skadade och 40 som är skadade, men ”gåendes”. Flera klämdes fast under raset – men enligt räddningsarbetare har nu alla kommit loss.

När taket rasade drog det med sig fyra balkonger.

”Trodde det var del av showen”

Enligt Martin Bostock, som satt i publiken med sin familj, utbröt ”fullständigt kaos” inne i teatern.

– Först trodde vi att det var en del av showen, sedan blev jag träffad av rasbitar i huvudet, säger han till Sky News.

Andra vittnade om blödande människor övertäckta av damm som eskorterats ut ur teatern.

På teatern gavs ”Den besynnerliga händelsen med hunden om natten” av Mark Haddon. Titeln anspelar på ett citat av detektiven Sherlock Holmes i en novell.

Teatern, som ligger i centrala London, var fullsatt för kvällens föreställning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.