Scener från närheten där flygplanet kraschlandade. Foto: AP/TT

Bankchef i Pakistan överlevde flygkraschen

Publicerad

Uppgifterna om överlevande i fredagens flygkrasch i pakistanska Karachi har varit motsägelsefulla. Men några människor överlevde mirakulöst kraschen rapporterar pakistanska medier. En utav dem ska ha varit en högt uppsatt bankchef.

Ett flygplan kraschade under fredagen in i ett bostadsområde i staden Karachi i Pakistan. Flygplanet hade 98 personer ombord och flera dog efter att flygplanet ska ha drabbats av tekniska problem vid landningen i miljonstaden.

Men några personer ska ha överlevt kraschen. En utav dem ska vara vd för en av bankerna i Pakistan. Det här rapporterar den pakistanska tidningen Geo News och bekräftas också av banken i fråga på Twitter.

”Skakade kraftigt”

Vd:n och ytterligare en passagerare ska ha klarat sig med lindriga skador, enligt tidningen. De två personerna ska ha förts till sjukhus och i alla fall vd:n ska ha varit vid medvetande och kunnat informera sin mor om hälsotillståndet över telefon.

En av de överlevande har enligt Geo News gett ett uttalande om att flygplanet strax innan kraschen började skaka rejält inför landningen.

– Strax därefter var det en kraftig krasch och jag förlorade medvetandet, säger en överlevande enligt den pakistanska tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.