Polisens kriminaltekniker har målat ut markörer på platsen där flickorna attackerades på väg till skolan. Foto: Bernd Weissbrod/AP/TT

Flicka död efter knivdåd nära skola i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

En flicka har dödats och en annan har skadats svårt i en knivattack nära en skola i orten Illerkirchberg, mellan Stuttgart och München i södra Tyskland. Flickorna var på väg till skolan när de attackerades av en 27-årig man, rapporterar tidningen Bild.

Vittnen larmade polis och ambulans och de skadade tonårsflickorna, 13 och 14 år gamla, fördes till sjukhus. Senare kom beskedet att den ena flickans liv inte gick att rädda.

Gärningsmannen ska ha flytt till ett bostadshus som omringades och stormades och den misstänkte kunde gripas. Motivet till dådet är okänt, och det är heller inte klarlagt om gärningsmannen och flickorna kände varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.