Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s korrespondent Bert Sundström om de hårda ryska attackerna. Foto: SVT

Bert Sundström: Ryssland vill göra det eländigt för ukrainarna

Uppdaterad
Publicerad

Sedan Ukraina återtog staden Cherson i början av november har Ryssland trappat upp den militära aktiviteten i den ukrainska staden.

– Det verkar som att beskjutningen bara ökar, det blir farligare och värre hela tiden för de som är kvar i Cherson, säger SVT:s Rysslandskorrespondent Bert Sundström.

Det här pågår just nu över hela Ukraina och enligt Sundström försöker Ryssland försvaga den ukrainska motståndsviljan och tvinga folk att fly.

– Men det är också så att man hoppas kunna försvaga Ukraina rent allmänt genom att göra livet eländigt. Utan vatten, värme och elektricitet går det ju inte att leva ett normalt liv. Sedan kanske man hoppas på att de västländer, inklusive Sverige, som hittills har försett Ukraina med matriel som är till för att försvara sig mot Ryssland, att den viljan så småningom ska tunnas ut och att Ukraina inte längre ska få den hjälp man behöver.

I videoklippet ovan berättar SVT:s Rysslandskorrespondent Bert Sundström mer om beskjutningen mot Cherson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.