Besked om grekisk regering dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Besked om ny grekisk regering ser ut att dra ut på tiden, eftersom arbete pågår med att bredda det parlamentariska underlaget för en koalition.

De två partier som i första hand väntas ingå i en koalition,  Ny Demokrati och Pasok, vill försöka få med ett tredje parti,  Demokratisk vänster.

De tre partierna har förhandlat under dagen och är, enligt den socialistiska tidningen Ethnos, ”nära ett avtal” uppger nyhetsbyråer.

-Grekland måste och kommer att ha en regering så snart som möjligt, sade socialistiska Pasoks ledare Evangelos Venizelos enligt Reuters efter ett möte med ledaren för Demokratisk vänster, Fotis Kouvelis, och tillade att han var ”optimistisk”.

Kouvelis var dock mer försiktig i sina uttalanden. Han sade att han tror på en regeringsuppgörelse i slutet av veckan, men att frågor som rör krispaketet fortfarande är olösta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.