I Erbil i norra Irak har säkerhetsstyrkor omringat regeringsbyggnaden där beväpnade män tog sig in på måndagsmorgonen. Foto: Reuters

Beväpnade angripare dödade efter attack mot kurdisk regeringsbyggnad i Erbil

Publicerad

Alla tre angripare i den kurdiska regeringsbyggnaden i Erbil i norra Irak har dödats, enligt lokala myndigheter. Tre beväpnade män tog sig in i byggnaden på måndagsmorgonen och tog gisslan. SVT Nyheters utsända rapporterar om ett alltmer spänt säkerhetsläge.

Tre personer tog sig i regeringsbyggnaden i Erbil vid 7-tiden på morgonen. SVT Nyheters utsända, Carl Fridh Kleberg och Pablo Torres, rapporterade om skottlossning av prickskyttar och säkerhetsstyrkor.

Kurdiska myndigheter hävdar att männen tillhör IS, den Islamiska staten. Ännu har ingen grupp sagt sig ligga bakom.

Nu ska alla tre angriparna ska ha dödats, enligt lokala myndigheter och den kurdiska nyhetsbyrån Rudaw. Enligt vissa uppgifter ska angriparna ha utlöst självmordsbomber efter att ha tagit gisslan. Flera explosioner har hörts och en anställd dödades.

– Läget är just nu mycket spänt. Området är avspärrat, säger utrikesreporter Carl Fridh Kleberg.

SVT:s utsända, Pablo Torres och Carl Fridh Kleberg, rapporterar från Erbil. Foto: SVT

Den här typen av attacker är ovanliga i Erbil, som brukar beskrivas som ett av de mest stabila områdena i Irak. I andra delar av Irak har social oro och kravaller förekommit den senaste tiden. Det pågår strider mot den islamiska staten, IS, i Irak.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer