Flera personer har skadats då en bil har kört in i en parad vid en karneval i tyska orten Volkmarsen. Foto: Elmar Schulten/TT

Bil körde in i parad i Tyskland – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

Ett 30-tal personer skadades på måndagen när en bilist körde in i en parad i den tyska småstaden Volkmarsen på måndagen. Föraren är gripen och misstänks för mordförsök. Flera personer är allvarligt skadade.

Händelsen inträffade runt klockan 14.30 lokal tid. De påkörda personerna deltog i en parad under firandet av rosenmåndag, en av högtiderna under den tyska karnevalsäsongen.

Det är fortfarande oklart om det rör sig om en olycka eller en medveten påkörning. Men inrikesdepartementet i delstaten Hessen utesluter inte ett attentat, uppger Die Zeit.

”Skadade barn”

Den lokala tidningen Frankfurter Rundschau hänvisar till vittnen som uppger att bilen – en silverfärgad kombi – ska ha kört förbi en avspärrning och därefter accelererat mot folkmassan.

Polisen skriver i ett pressmeddelande tt ett 30-tal personer skadades, några av dem allvarligt, och att de vårdas på sjukhus i omgivningen. Barn finns bland de skadade.

Föraren greps

Föraren, en 29-årig tysk medborgare som är bosatt i staden, kunde gripas omedelbart, enligt polisen. Åklagarmyndigheten har inlett en förundersökning om misstänkt mordförsök.

Alla återstående karnevalsaktiviteter i delstaten har ställts in av säkerhetsskäl.

Delstatspolisen har skapat en informationsportal där allmänheten kan skicka in foton och videor från Volkmarsen. Polisen uppmanar även till att inte sprida bilder i sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.