Polisen på plats vid Naturhistoriska museet i London där bilden körde in i flera människor. Foto: REUTERS/Peter Nicholls

Bil körde in i människor i London

Uppdaterad
Publicerad

Elva människor skadades när en bil körde in i en grupp människor utanför Naturhistoriska museet i London vid 15.20-tiden. En person greps och på lördagkvällen meddelade polisen att händelsen inte var terrorrelaterad. Enligt Reuters ska händelsen vara en trafikolycka.

Det var många människor i rörelse utanför det centralt belägna Naturhistoriska museet i centrala London när en bil på lördagseftermiddagen plötsligt ändrade riktning och körde in i flera människor. Enligt vittnen uppstod kaos och många sprang därifrån.

– Det är massa poliser på plats, helikoptrar i luften och jag kan se en ambulans där människor läggs in, men det är oklart hur illa skadorna är, sade Chloe Hayward, journalist på BBC.

Enligt en annan reporter på public service-mediet handlade det om mindre skador. Enligt räddningstjänsten i London har elva människor skadats efter händelsen, och det ska röra sig om skador på ben och huvud.

Flera ambulanser anlände till platsen och ett stort område spärrades av.

Föraren av bilen greps i samband med händelsen. Vid 17-tiden uppgav Londonpolisen att händelsen inte behandlas som ett terrorbrott, men uttalandet nyanserades och man sa att det fortfarande var öppet om händelsen kan vara terrorrelaterad. På lördagskvällen kom ytterligare ett besked från polisen som nu säger att ärendet inte hanteras som ett terrordåd. Enligt Reuters ska händelsen vara en trafikolycka.

Tweets från Londonpolisen om händelsen Foto: Twitter

Storbritannien har just nu den näst högsta säkerhetsnivån. Det innebär att hotet om en terrorattack bedöms som stort. Det har varit fem terrorattacker i Storbritannien hittills i år, vid tre av dem användes fordon som vapen.

Här körde bilen in i människor. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.