Bilist körde in i folkmassa i Tyskland – fem döda

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer dödades och mer än ett dussin skadades allvarligt då en bilist körde in i flera människor på en gågata i tyska Trier. Föraren, en 51-årig man, har gripits. Åklagare uppger att mannen var berusad, enligt Reuters.

Händelsen ägde rum under tisdagseftermiddagen i centrala Trier i västra Tyskland. En mörkgrå stadsjeep körde in på en gågata i hög fart och träffade flera människor.

– Jag hör hur det börjar smälla. Folk bara skriker och när jag vänder mig om ligger det människor överallt på marken, säger svenska Lovisa som befann sig på platsen till SVT Nyheter.

Förare berusad

Vittnen uppger för lokaltidningen Trierischer Volksfreund hur människor kastades upp i luften efter att ha träffats av bilen.

En 51-årig man hemmahörande i regionen har gripits och bilen han framförde har omhändertagits. Föraren var berusad, uppger tysk åklagare under tisdagskvällen. Fem personer har avlidit och mer än ett dussin personer skadades allvarligt.

Den misstänkte mannen ska ha bott i sin bil under de senaste dagarna innan attacken och hade höga halter alkohol i blodet när han greps.

Polis och åklagare uppger att mannen körde i sicksack över gatan i vad som tycks vara ett medvetet syfte att skada människor, skriver Deutche Welle.

Vad som orsakat vansinnesfärden är fortfarande oklart men polisen utreder ”psykologiska problem”. Enligt åklagaren finns inget som tyder på politiska motiv i nuläget.

Händelsen ägde rum i den tyska staden Trier som ligger nära gränsen till Luxemburg. Foto: SVT

Boende: ”Brukar vara lugnt”

Efter händelse uppmanade polisen människor att hålla sig borta från platsen och föräldrar uppmanades att hämta sina barn från skolan.

– Det brukar vara väldigt lugnt här. Det är väldigt sorgligt. Polisen har sagt åt oss att stanna inomhus, sa en person bosatt i Trier till SVT Nyheter några timmar efter händelsen.

Trier har omkring 110 000 invånare och är bland annat känt för den romerska stadsporten Porta Nigra och för att vara Karl Marx födelseort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.