Människor samlas på gatan utanför hotell Weheliye i Mogadishu, där en bilbomb kostade minst 14 människor livet på torsdagen. Foto: TT

Bilbomb i Mogadishu – många döda

Uppdaterad
Publicerad

Minst 14 människor har dödats och tio har skadats i ett bombattentat utanför ett hotell i Somalias huvudstad Mogadishu. Den terrorstämplade islamistgruppen al-Shabaab har tagit på sig dådet, enligt AP.

– Det inträffade en kraftig explosion här och antalet offer vi hittills vet om är 14 dödade och en rad ytterligare som skadats, säger Abdiazis Ali Ibrahim, talesperson för säkerhetsdepartementet.

Attentatet ska ha genomförts med hjälp av en bilbomb. Området har tidigare drabbats av bombdåd genomförda av den terrorstämplade islamistgruppen al-Shabaab, som även tagit på sig torsdagens dåd, skriver AP.

I februari dödades minst 18 människor när två bilbomber detonerade nära presidentpalatset i Mogadishu. Al-Shabaab tog på sig dådet.

Somaliska myndigheter anklagar även al-Shabaab för att ligga bakom det mycket blodiga terrordådet i oktober förra året då 512 människor dödades av en bilbomb i Mogadishu.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.