Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gästerna på den kända puben vaknade upp till 3 fot snö på lördagen. Foto: Tan Hill Inn/Danny Colin

Blev insnöade på pub – här sjunger de karaoke

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 60 pubbesökare är strandade på den brittiska puben The Tan Hill Inn i Yorkshire Dales. Gästerna som var på plats för att se en hyllningskonsert till Oasis i fredags blev insnöade och har tvingats tillbringa tre nätter i Storbritanniens högst belägna pub.

Minst tre personer har dött efter att ha träffats av fallande träd i stormen Arwen, som dragit in över Storbritannien med vindbyar på över 145 kilometer i timmen. Tiotusentals hem är fortfarande strömlösa och vädervarningar gäller för många regioner. Förutom den stora mängden snö som stormen fört in har den även slagit ner på elledningar och orsakat stora störningar i trafiken.

Trots att stormen Arwen har orsakat svåra problem i hela landet, tycks pubbesökarna på Tan Hill Inn inte haft det alltför dåligt. Gästerna på den kända puben, som ligger 528 meter över havet, vaknade upp till 3 fot snö, motsvarande ungefär en meter, på lördagen.

Sedan dess har en tunnel grävts ut från pubens ytterdörr, men på grund av skador på elkablar är vägarna obrukbara. Räddningstjänsten har dock lyckats hämta en person som behövde medicinsk vård men de andra gästerna har tvingats spendera tre nätter i provisoriska sängar som ordnats på pubgolvet.

Sedan i fredags har pubens anställda ordnat aktiviteter som frågesport, filmvisning, bjudit på gratis buffé och serverat söndagslunch, allt för att hålla folk underhållna.

– En del vill inte lämna, säger ägaren Nicola Townsend till BBC.

Till SVT säger delägaren Mike Kenney att de hoppas att gästerna kan komma hem under måndagen.

– Vi inväntar Highways agency (liknande svenska Trafikverket, reds. anm.) men jag tror att det ska vara klart i eftermiddag, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer