Michael: Jag tog min dotter i handen och rusade ut

Uppdaterad
Publicerad

Det är ännu okänt hu många människor som fallit offer för den fruktansvärda eldsvådan i Grenfell Tower. En av de boende berättar om dödsångesten och hur han hjälpte sin lilla dotter att fly ner genom det rökfyllda trapphuset.

Michael berättar att det inte var något brandalarm som väckte honom, det var lukten av bränd plast. Han gick upp ur sängen kollade igenom lägenhetens säkringar. Sen gick han till köket för att röka och när han öppnade fönstret hörde han någon skrika ”den blir värre, den blir värre”.

Rökfylllt trapphus

– Jag sprang och öppnade ytterdörren och trapphuset var fullt av rök. Grannar och brandmän som skrek åt en att springa nedför trapporna. Så jag högg tag i min dotter i ena handen och min flickvän i den andra och rusade ut med inget annat än kalsonger och ett linne på kroppen, berättar han för Sky News.

Brand i Grenfell Tower i London

LÄS MER: Storbrand i höghus i London

Michael bor på sjunde våningen i höghuset och berättar hur familjen sprang nedför trapporna genom de rökfyllda våningsplanen under.  När han kom ut och tittade upp mot huset kunde han se sina grannar stå och banka på fönstren från insidan, helt omringade av lågor.

– Det var helt fruktansvärt, som en skräckfilm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i Grenfell Tower i London

Mer i ämnet