Arkivbild: Civila passerar en nigeriansk soldat i staden Gwoza, den 8 april 2015, dagar efter att staden befriats från terrorgruppen Boko Haram. Foto: AP/Lekan Oyekanmi

Boko Haram uppges ha intagit stad

Uppdaterad
Publicerad

Terrorrörelsen Boko Haram ska ha gått in i staden Magumeri i nordöstra Nigeria, enligt invånare. De säger att angreppet inleddes vid sjutiden på lördagskvällen, lokal tid, i staden som ligger i delstaten Borno.

Angriparna, som tros vara från Boko Haram, sköt omkring sig och kastade sprängmedel.

– Vi skyndade oss och tog våra familjer ut i skogen innan de kom åt oss. Nästan alla gömmer sig här, säger Wakil Bulama, som bor i Magumeri.

En nigeriansk militärkälla säger att Magumeri har attackerats, men vill inte bekräfta om staden har tagits över av terrorgruppen.

LÄS MER: Ny FN-rapport: Därför ansluter sig unga afrikaner till extremistgrupper

Boko Haram har dödat över 20 000 människor och tvingat två miljoner på flykt sedan 2009. I veckan dödades minst 50 människor i en moské av en självmordsbombare i den närliggande delstaten Adamawa.

ANALYS: Kampen mot terrorn dröjde för länge

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.