Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Brasiliens president Jair Bolsonaro närvarade vid en examensceremoni för kadetter vid Agulhas Negras Military Academy i Resende i delstaten Rio de Janeiro, Brasilien under lördagen. Foto: Tercio Teixeira/AFP/TT

Bolsonaro visar sig offentligt igen – efter nästan en månad

Uppdaterad
Publicerad

Brasiliens president Jair Bolsonaro deltog på lördagen i det första offentliga evenemanget sedan han förlorade presidentvalet för nästan fyra veckor sedan.

Bolsonaros talade inte under sitt framträdande, som var vid en militär examensceremoni. Evenemanget hölls i Resende, som ligger i de södra delarna av landet, och är runt 100 mil från Bolsonaros residens i huvudstaden Brasília.

Bortsett från ett kortfattat uttalande, där han sade att han ska respektera konstitutionen, har han inte uttryckligen medgett nederlag eller gratulerat den blivande presidenten Lula da Silva, som svärs in den 1 januari.

Se klippet nedan för att veta mer om Jair Bolsonaro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Han har kallats för Brasiliens svar på Trump. Men vem är egentligen Jair Bolsonaro? Foto: AP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.