Storbritanniens premiärminister Boris Johnson slår fast att den 39 människor som hittats i en lastbilscontainer har fallit offer för människosmuggling. Foto: JESSICA TAYLOR/AFP/TT

Boris Johnson efter lastbilsupptäckten: ”Människosmugglare ska jagas”

Publicerad

De som smugglar människor ska jagas och ställas inför rätta. Det säger Storbritanniens premiärminister Boris Johnson efter att 39 människor hittats döda i en lastbilscontainer utanför London.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson slår nu fast att de 39 personer som hittades döda i lastbilen fallit offer för människosmugglare.

– Vi vet att den här verksamheten pågår. Alla som är involverade i människosmuggling ska jagas och ställas inför rätta, säger Johnson rapporterar Reuters.

Det var vid 01.40, lokal tid, under natten till onsdagen som polisen larmades till ett industriområde i Grays, öster om London. Samtliga personer som befann sig i lastutrymmet – 38 vuxna och en tonåring – dödförklarats enligt polisen på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.