En talesperson till Storbritanniens premiärminister Theresa May meddelar att EU-medborgarnas fria rörlighet till Storbritannien kommer att upphöra i samband med det brittiska EU-utträdet i mars 2019. Foto: TT

Brexit: Fri rörlighet till Storbritannien stoppas 2019

Uppdaterad
Publicerad

Från och med mars 2019 kommer den fria rörligheten till Storbritannien att upphöra för EU-medborgare. Det uppger en talesperson till Storbritanniens premiärminister Theresa May.

Den 23 juni 2016 folkomröstade det brittiska folket om Storbritanniens utträde ur EU. Utträdet, som förväntas ske den 29 mars 2019, fick benämningen brexit – en sammanslagning av orden Britain och exit.

LÄS MER: Allt du behöver veta om brexit – och lite till

Brexit

Nu meddelar en talesperson till Storbritanniens premiärminister Theresa May, att EU-medborgarnas fria rörlighet till Storbritannien kommer att upphöra i samband med utträdet i mars 2019.

Theresa Mays talesperson tillägger att regeringen redan lagt fram en del detaljer kring förslag på hur det ska bli för EU-medborgare efter brexit.

LÄS MER: Efter brexit: Svenskar vittnar om främlingsfientlighet

– Andra delar av invandringssystemet efter brexit kommer att komma fram med tiden, det skulle vara fel att spekulera i hur dessa kan se ut eller påstå att fri rörlighet fortsätter som det är nu, säger talespersonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brexit

Mer i ämnet