En polis sköts till döds i Croydon i Storbritannien på fredagen. Foto: AP

Brittisk polis skjuten till döds

Uppdaterad
Publicerad

En brittisk polis sköts till döds i London tidigt under fredagen. Händelsen inträffade vid ett av polisens förvar, där den misstänkte mannen hölls efter att han gripits.

Polisen, vars namn inte offentliggjorts, dog på sjukhus strax efter att han skjutits. Den misstänkte gärningsmannen, en 23-åring, ska därefter ha skjutit sig själv och vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

– En förundersökning om mord har inletts och poliser arbetar vid flera brottsplatser för att säkra bevis och ta reda på vad det är som hänt, sa Londons polischef Cressida Dick.

Ovanligt

Att poliser dödas är mycket ovanligt i Storbritannien, där de flesta poliser är obeväpnade. Bara 16 poliser har tidigare skjutits till döds i London sedan andra världskriget. Senast en polis sköts till döds i Storbritannien var 2012.

Både premiärminister Boris Johnson och Londons borgmästare Sadiq Khan har uttryckt sina kondoleanser under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.