Brottsplatsen i Salisbury i Storbritannien när experter från OPCW och polisen undersöker platsen i mars 2018. Foto: TT

Brittisk polis tror sig ha identifierat misstänkta novitjok-förgiftare

Uppdaterad
Publicerad

Brittisk polis tror sig ha identifierat de som förgiftade den före detta ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia i mars i år, uppger Reuters.

De misstänkta förövarna har identifierats med CCTV, polisens videokameror – enligt uppgift.

Brottsutredarna har jämfört videomaterialet med uppgifter om vilka personer som reste in i landet vid tillfället för den misstänkta attacken, uppger Reuters och refererar till brittiska nyhetsbyrån PA – som i sin tur har fått uppgifterna från en källa.

Nervgiftsattackerna i Storbritannien

Enligt uppgifterna misstänks ”flera ryssar” vara inblandade i mordförsöket.

Det var i mars som den ryska dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter misstänks att ha attackerats med nervgiftet novitjok i staden Salisbury. De har återhämtat sig efter attacken.

De senaste veckorna har även brittisk antiterrorpolis undersökt mordet på en kvinna som dog den 8 juli efter att ha kommit i kontakt med novitjok i närheten av Salisbury där den misstänkta attacken mot Skripals inträffade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nervgiftsattackerna i Storbritannien

Mer i ämnet