Stormen i Grekland har krävt sex dödsoffer Foto: Sakis MITROLIDIS / AFP

Brittiska turisten: ”Som en liten orkan”

Uppdaterad
Publicerad

Ovädret var kort men otroligt intensivt, enligt Ivana Stanojevic, boende i Halkidiki i Grekland.

– Himlen lystes hela tiden upp av blixtar, säger hon.

Ivana Stanojevic är chef på ett hotell i regionen, och överraskades av hur kraftig nattens storm blev.

– Vi visste att det skulle komma en storm, men ingen förväntade sig något sådant här, säger hon.

– På bara fem minuter blev vinden så otroligt stark, den svepte med sig allt löst på gatan. Träd föll, och bilar skadades.

Sex turister har omkommit i stormen, och minst 30 har skadats, enligt myndigheterna, skriver AFP.

– Min man jobbar på ett sjukhus och de har alla jobbat extra i natt för att ta hand om folk som började komma in.

”Som en film”

Ivana Stanojevic är ute och kör när TT når henne på morgonen, och hon ser hur vissa vägar fortfarande är avstängda. Vinden har lugnat ned sig, men den omkring 30 minuter långa stormen har lämnat tydliga spår. Nedfallna träd och skräp ligger fortfarande på gatorna.

– Det var helt otroligt. Det var som en film, säger hon, men tillägger att läget är helt annorlunda i dag under en molnig himmel utan regn:

– Jag vill inte skapa panik. I dag är alla säkra, och det börjar städas undan på gatorna.

”Väldigt kaotiskt”

Emily Kishtoo från Storbritannien var på en fest vid stranden med sina två små barn när stormen slog till på kvällen. Vädret var fint till en början, tills blixtarna började synas på himlen.

– Plötsligt började det blåsa väldigt mycket, och det ven upp massor av sand från stranden. Elen försvann snabbt och det blev riktigt kaotiskt bland gästerna, säger hon till TT.

Hon och barnen tog skydd inne i strandbaren, men vattnet flödade in över deras fötter och de beslutade sig för att springa tillbaka till hotellet en bit bort.

Även i hotellrummet hade det börjat komma in vatten varför de väntade ut stormen i lobbyn.

– Det var första gången jag var med om något liknande. Det var helt galet, det var så intensiva vindar, som en liten orkan, säger Emily Kishtoo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.