Hängbron som kollapsade gick över floden Tarn i sydvästra Frankrike. Foto: Olivier le Corre

Bro har rasat i Frankrike – två döda

Uppdaterad
Publicerad

Två personer omkom då en hängbro rasade i sydvästra Frankrike under måndagen, uppger den lokala räddningstjänsten.

Minst två fordon, en lastbil och en bil, föll ner i vattnet när bron kollapsade på måndagsmorgonen, uppger räddningstjänsten för nyhetsbyrån AFP. Initialt meddelade räddningstjänsten att en person dog i kollapsen, en 15-årig flicka. Senare uppgav lokala myndigheter att ytterligare en person, den som körde lastbilen, också avled i samband med olyckan, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Fyra personer ska ha blivit räddade men enligt lokala myndigheter saknas förmodligen flera andra personer, rapporterar franska Le Figaro.

Över 60 räddningsarbetare kallades till olycksplatsen och en utredning om kollapsen har påbörjats.

En stor räddningsinsats påbörjades efter att hängbron i Mirepoix-sur-Tarn kollapsade under måndagen, då flera personer misstänks vara saknade.

Gick över floden Tarn

Hängbron som kollapsade gick över floden Tarn i sydvästra Frankrike. Den band samman de två samhällena Mirepoix-sur-Tarn och Bessières omkring tre mil norr om staden Toulouse.

Bron var cirka 150 meter lång och fem meter bred och är tillverkad av metall och betong, skriver Le Figaro. Den byggdes på 1930-talet och har enligt räddningschefen inspekterats regelbundet.

Borgmästaren i Mirepoix-sur-Tarn, Éric Oget, beskriver bron som en viktig överfart för folk som jobbar och studerar i Toulouse på andra sidan floden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.