USA:s förre president, George W Bush. Foto: TT

Bush mest omtvistad på Wikipedia

Uppdaterad
Publicerad

USA:s förre president George W Bush – och fribrottning. Det är de två mest kontroversiella ämnena på den engelskspråkiga delen av det nätbaserade uppslagsverket Wikipedia. I alla fall att döma av antalet redigeringar i artiklar om de båda ämnena.

Det är Wikimedia Foundation, den stiftelse som driver Wikipedia, som med anledning av uppslagsverkets 15-årsdag har tagit fram en lista över de mest redigerade artiklarna.

Texten om Bush toppar listan med närmare 46 000 redigeringar. Tvåan, en artikel om personal inom företaget World Wrestling Entertainment (WWE), har ändrats nästan 43 000 gånger.

Artikeln om Bushs efterträdare Barack Obama har redigerats knappt 25 000 gånger och ligger därmed nästan jämsides med texten om Hitler på redigeringarnas 15-i-topplista.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.