Konserten var varit på den stora festivalen Pinkpop som hålls i södra Nederländerna. Fordonet körde in i flera personer, en person har dött och minst tre personer skadats. Foto: TT

Buss körde på konsertbesökare – gärningsman överlämnade sig själv

Uppdaterad
Publicerad

En person har gripits efter att en person kört in i flera människor på en festival i nederländska Landgraaf. En person har dött och minst tre personer skadats.

Det var på den stora festivalen Pinkpop som hålls i södra Nederländerna. Fordonet beskrivs som en minibuss, körde in i flera personer, en person har dött och minst tre personer skadats.

Slutsåld festival

Festivalen var slutsåld och besöktes av tiotusentals människor. Stora artister som Foo Fighters och Pearl Jam spelade och händelsen skedde fyra timmar efter att artisten Bruno Mars avslutat festivalen vid midnatt.

Många av festivaldeltagarna hade campat och det var vid en av campingplatserna nära festivalområdet bussen körde på människor.

En person gripen

Enligt nyhetsbyrån Reuters ska föraren ha lämnat platsen och jagades av nederländsk polis, som också fick stöd av tysk och belgiska kollegor.

Efter runt fyra timmars sökande hittade polisen bussen och en person har gripits, efter att gärningsmannen överlämnade sig själv, det uppger nederländsk polis under en presskonferens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.