Foto: TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Flera döda i bussattack i östra Ukraina

Flera personer har dödats i Ukraina när en buss utsattes för en granatattack i närheten av Donetsk.

Minst tio personer har dödats i attacken, uppger nyhetsbyrån Interfax uppger att tio personer dödats. De döda är med största sannolikhet civila.13 personer ska ha skadats.

Händelsen inträffade nära staden Volnovakha,  tre mil sydväst om den stora industristaden Donetsk.

– Det var en direktträff på en intercity buss. . . En undersökning pågår. Vägen mellan Donetsk och Mariupol har stängts av, säger Vjatjeslav Abroskin, chef på det regionala inrikesdepartementet för den självutropade ”Folkrepubliken Donetsk”, till nyhetsbyrån AFP.

Anklagelser haglar

Abroskin tillägger att raketen verkar ha kommit fel efter att den avfyrats mot en vägspärr som upprättats i närheten av staden Volnovakha.

Efter attacken har anklagelserna haglat, som brukligt, mellan de stridande parterna i området.

Regeringen i Kiev hävdar att proryska grupper ligger bakom attacken, medan ledningen för Folkrepubliken Donetsk säger att milisgrupper på separatisternas sida inte är i position att kunna attackera vägspärren, skriver Interfax.

Ledningen i Donetsk anklagar i sin tur ukrainska regeringstrupper för att ligga bakom attacken, som en provokation.

USA meddelade också under dagen att landet kommer att ge Ukraina lånegarantier på upp till två miljarder dollar, motsvarande över 16 miljarder kronor, för att förhindra att Ukraina går i konkurs.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ukrainakrisen

Mer i ämnet