Foto: TT

Charles Manson ”allvarligt sjuk”

Uppdaterad
Publicerad

Charles Manson beordrade sina lärjungar till flera bestialiska mord på 60-talet, och har suttit inlåst sedan dess. Nu har han lämnat fängelset och förts till sjukhus, uppger amerikanska medier. Enligt en källa är hans tillstånd allvarligt.

Den nu 82-årige Charles Manson har flyttats till ett sjukhus ungefär en timme från Corcoran-fängelset i Kalifornien, uppger sajten TMZ. Enligt en källa till Los Angeles Times uppges Manson vara allvarligt sjuk.

En talesperson för kriminalvården har inte velat lämna några kommentarer med hänvisning till fångens rätt till privatliv.

Den förre sektledaren avtjänar nio livstidsstraff för stämpling till sju mord. Sommaren 1969 instruerade han bland annat sina mestadels unga och kvinnliga följare i ”Mansonfamiljen” att bryta sig in hos skådespelerskan Sharon Tate, gift med filmregissören Roman Polanski och höggravid med deras barn.

Sektmedlemmarna mördade Tate och hennes sällskap och när de lämnade huset efter dådet skrev de ”Pig” i blod på ytterdörren.

Motivet var, enligt åklagarna, att Manson hade hört ett dolt budskap i Beatles låt ”Helter skelter” om att framkalla ett raskrig mellan svarta och vita. Under samma dygn mördade sekten dessutom ett par i en villa i Beverly Hills.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.