Chilenskt militärplan försvann – uppges ha kraschat

Uppdaterad
Publicerad

Ett chilenskt militärplan försvann från flygradarn på måndagskvällen, lokal tid. Nu rapporteras det att planet ska ha kraschat, enligt det chilenska flygvapnet. 38 personer, varav 21 passagerare, uppges ha varit ombord.

Fraktplanet, ett Herculesplan, var på väg från Punta Arenas i södra delarna av landet till Antarktis. Flygledningen tappade kontakten med planet vid 18-tiden på måndagen, lokal tid. Under tisdagen meddelar chilenska flygvapnet att planet måste ha kraschat, skriver Reuters.

Planet har inte hittats men eftersom det har gått så pass lång tid, över tolv timmar sedan det försvann, bedömer flygvapten att planet har kraschat.

Planet var på väg till Antarktis för att ge ”logistisk hjälp” som att reparera den flytande oljeledningen som ger bränsle till basen. En sök- och räddningsinsats pågår, uppger det chilenska flygvapnet, skriver CNN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.