En bar i Washington erbjuder ”Sista ordet”- och ”Släpp bomben”-drinkar, med anledning av förhöret. Foto: TT.

Comeyförhör kallas ”Washingtons Superbowl”

Uppdaterad
Publicerad

”Var ska du se Comey-förhöret?” I USA laddas det för fullt inför utfrågningen av den sparkade FBI-chefen.

Det är nog vanligare att amerikanerna samlas framför tv:n om det gäller ett sportevenemang. Men inför att James Comey, som sparkades av Trump från posten som FBI-chef, ska frågas ut bänkar sig många i tv-soffan och ute på lokal.

LÄS MER: Trump till Comey: ”Jag förväntar mig lojalitet”

Trump sparkar FBI-chef Comey

”Kom in på en tidig öl och engagera dig i debatten”, skriver restaurangen Axelrad Beer Garden i Houston, om utfrågningen i senatens underrättelseutskott som börjar på morgonen lokal tid. Restaurangen benämner eventet som ”Washingtons Superbowl”.

”Låt oss COVFEFE!”

I Washington saluför restaurangen Shaw's Tavern frukosten ”FBI” för tio dollar. FBI står då givetvis för ”French toast, bacon and ice cream”, och inte för landets federala polis.

”Ta med dina vänner, ta en drink och låt oss COVFEFE!” skriver restaurangen på Facebook, med hänvisning till ett mycket omskrivet ord i en Trump-tweet förra veckan.

LÄS MER: Här driver Trump med sin egen Twitter-miss

”Kör på högsta volym”

En annan bar i Washington erbjuder ”Sista ordet”- och ”Släpp bomben”-drinkar.

– Vi har två tv-apparater i baren och vi kör på med ljudet på högsta volym, säger Molly Hippolitus, talesperson för barens ägare.

LÄS MER: FBI-chefen fick sparken – detta har hänt

I San Francisco kommer flera barer och restauranger att öppna tidigt för att erbjuda folk sittplats och förfriskningar under utfrågningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trump sparkar FBI-chef Comey

Mer i ämnet