Dåden som ISI anklagas för att ligga bakom

Publicerad

På ytan är USA och Pakistan allierade men 2011 läcks en rapport från amerikanska myndigheter som pekar ut den pakistanska säkerhetstjänsten ISI som en terrororganisation i paritet med Al Qaeda. Det är inte första gången som en av världens farligaste underrättelstjänster anklagas för att ligga bakom terror.

Lojal vän eller farlig fiende? Pakistans underrättelsetjänst, ISI samarbetar med underrättelsetjänster i västvärlden men sägs också ligga bakom några av världens farligaste terrorgrupper. De har kopplats till terrordåd i Bombay och i London. Själva förnekar de allt – men när talibanerna tog makten i Kabul var ISI-chefen först på plats i Kabul.

Klicka på klippet för att se några av de terrordåd som ISI anklagas för att ligga bakom och se mer i Utrikesbyrån:Talibanmakarna ikväll på SVT play från kl 19.30 eller i SVT2 21.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utrikesbyrån

Mer i ämnet