Två självmordsbombare slog till mot lyxhotellet Shangri-La i Sri Lankas huvudstad Colombo. På bilden syns polis inspekterar hotellet efter detonationen. Foto: Chamila Karunarathne/AP/TT

Dansk företagsledare förlorade tre barn i terrordådet i Sri Lanka

Uppdaterad
Publicerad

Den danske företagsledaren Anders Holch Povlsen förlorade tre av sina fyra barn när terrorbomberna detonerade i Sri Lanka. Uppgifterna bekräftas av företaget Bestseller.

Minst 310 döda och omkring 500 skadade. I skrivande stund är det facit efter söndagens terrordåd i Sri Lanka. Bakom siffrorna finns hela familjer som i princip blivit utplånade.

– Det talas om en hel familj som återvänt till landet och som nu har omkommit. Mamman är den enda som är kvar i livet. Vi har fått höra fruktansvärda berättelser, säger SVT:s Asien-korrespondent Ulrika Bergsten som är på plats i huvudstaden Colombo.

Terrordåd i Sri Lanka 2019

Förlorade tre av sina fyra barn

Danske företagsledaren Anders Hoch Povlsen och hans hustru är två andra anhöriga som drabbats av tragedin. Enligt Ekstra Bladet omkom tre av hans fyra barn i terrorattentatet.

Uppgifterna bekräftas av Jesper Stubkier, kommunikationschef på Anders Holch Povlsens företag Bestseller.

– Tyvärr kan vi bekräfta uppgifterna. Vi ber er respektera familjens privatliv och har därför inga ytterligare kommentarer, säger han till SVT Nyheter.

Terroristerna slog till mot lyxhotell

Familjen har enligt uppgift befunnit sig på det femstjärniga lyxhotellet Shangri-La i Colombo där två självmordsbombare slog till.

– Shangri-La är det modernaste lyxhotellet i Colombo, dit åker familjer med pengar. Många, särskilt nu vid påsk, är hemvändare. De två självmordsbombarna gick helt enkelt in, beställde en frukost och detonerade sina bomber, berättar SVT:s korrespondent Ulrika Bergsten.

Enligt uppgift ska en av självmordsbombarna vid Shangri-La ha överlevt. Mannen, som är i 24-årsåldern, ska ha gripits. Enligt myndigheterna i Sri Lanka har flera utländska medborgare omkommit i terrorattackerna, bland dem britter, portugiser och amerikaner. Majoriteten av dödsoffren är dock invånare i landet. Under måndagen pekade hälsoministern ut den lokala militanta islamistiska gruppen NTJ som ansvariga för dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåd i Sri Lanka 2019

Mer i ämnet