De flyr undan vardagsstressen – låser in sig i fängelse

Publicerad

Sydkoreanerna har funnit en ny plats för att få slappna av och slippa vardagsstressen. Ett fängelse där inga telefoner, klockor eller speglar är tillåtna.

De långa arbetsdagarna har satt stor press och stress på sydkoreanerna. Enligt OECD:s, organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, är det bara Mexico och Costa Rica av OECD:s medlemsländer som har längre arbetsdagar. Och trots att regeringen reglerat arbetsveckan från 68 till 52 timmar kritiseras arbetsstandarden hos både arbetsgivare och anställda.

För att komma ifrån jobbhetsen väljer vissa att ta sig till nordöstra delen av Sydkorea. I Hongcheon finns ett fängelse där gästerna kan låsa in sig i en fängelsecell och få lugn och ro i 24 timmar.

– Efteråt brukar folk säga att detta inte är ett fängelse utan att det riktiga fängelset är vardagen vi återvänder till, säger Noh Ji-Hyang som är en av grundarna till fängelset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.