”Det kommer blir våldsamt” säger Joseph Flynn, rådgivare Trumpkampanjen, om vad som kommer hända efter valet. Men Ken Christensen, demokratisk kampanjstrateg, håller inte med. Foto: SVT

Kampanjstrategen: Tror det blir våldsamt om Trump vinner

Uppdaterad
Publicerad

Om president Donald Trump vinner valet och går mot ytterligare en mandatperiod så kommer det bli våldsamt, det tror Joseph Flynn, rådgivare till Trumpkampanjen, när han gästar Agenda.

– Min personliga åsikt är att om presidenten vinner kommer det bli våldsamt, och våldet kommer komma från vänster, säger han.

Den bilden delas inte Demokraternas kampanjstrateg Ken Christensen.

På tisdag är det presidentval i USA. Och när rösterna är räknade kommer antingen demokraten Joe Biden eller republikanen Donald Trump stå som president. Men det har spekulerats i vad som händer när resultatet är klart, och oro har lyfts för att det kan bli våldsamt. På den frågan svarar Josephy Flynn, rådgivare Trumpkampanjen, att han tror det vem som vinner.

– Det beror i vilken riktning röstningen går. Jag tror att om presidenten (Donald Trump, reds. anm.) vinner så kommer det bli våldsamt och våldet kommer komma från vänster. Som vi har sett redan, från Antifa och Black Lives Matter. Men förhoppningsvis händer inte det, säger Joseph Flynn.

Presidentvalet i USA 2020

Men om det går åt andra hållet så tror Ken Christensen, demokratisk kampanjstrateg, att maktöverlämningen blir fredlig.

– Jag tror när rösterna är räknade och det visar att Biden vunnit så kommer det bli en fredlig maktöverföring, som det alltid varit i USA. Det är en av hörnstenarna i vår demokrati, säger Ken Christensen, demokratisk kampanjstrateg, säger han.

Se deras svar i klippet ovan.

Se en hela debatten mellan Joseph Flynn och Ken Christensen i Agenda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet