Demokraterna Nancy Pelosi, talman i representanthuset, och Chuck Schumer, minoritetsledare i Senaten, under deras gemensamma tal som sändes bara minuter efter Trumps tal till nationen. Foto: Carlos Barria/TT

Demokraternas svar till Trump: ”Presidenten har valt rädsla”

Uppdaterad
Publicerad

Bara minuter efter presidentens tal svarade Demokraternas ledare i kongressen, talman Nancy Pelosi och senatens minoritetsledare Chuck Schumer. De ger Donald Trump skulden för att delar av statsapparaten hålls stängd, rapporterar The Guardian.

– President Trump måste sluta hålla det amerikanska folket som gisslan, måste sluta hitta på en kris och måste öppna statsapparaten igen, sa Pelosi.

Även Chuck Schumer uppmanade presidenten att öppna statsapparaten under tiden som debatten om gränssäkerhet pågår.

– Både Demokraterna och presidenten vill ha bättre gränssäkerhet. Men vi är oense med presidenten om det mest effektiva sättet att åstadkomma det, sa Schumer.

I sitt tal argumenterade Donald Trump för att det behövs en mur mot Mexiko för att kunna garantera gränssäkerheten. Innan talet spekulerades det om Trump skulle utlysa nationellt nödläge – något han inte gjorde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.