Polisens efterlysning av medlemmarna i nazistgruppen NSU. Uwe Böhnhardts porträtt är längst till vänster. Arkivbild. Foto: TT

Dna på död flicka tillhörde terrorist

Uppdaterad
Publicerad

Tysk polis har säkrat dna-spår från en av nazisterna i terrorcellen Nationalsozialistischer Untergrund (NSU) på kvarlevorna av en nioårig flicka som försvann för fem år sedan i Bayern.

Flickans kvarlevor hittades i juli i år i en skog omkring 1,5 mil från staden Eisenach, där Uwe Böhnhardt – vars dna nu hittats – 2011 begick självmord tillsammans med en annan terrormedlem sedan polisen kommit dem på spåren.

Det är ännu inte utrett hur Böhnhardts dna hamnat på den döda flickans kropp.

Nazistcellen NSU misstänks ha legat bakom tio mord mellan 2000 och 2006. Polisen hittade en dvd-film där gruppen erkände att den låg bakom nio mord på människor med turkisk och grekisk bakgrund samt ett mord på en 22-årig polis.

Den enda av de endast tre medlemmarna i terrorgruppen som fortfarande lever, Beate Zschäpe, är åtalad för inblandning i morden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.