Kvinnan hittades i en hytt på Tallink Siljas fartyg Baltic Princess som åkt från Stockholm till Åbo under måndagen. Foto: Marko Stampehl/Pressbild

Kvinna hittades död på Finlandsfärja på väg från Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

När Tallink Siljas fartyg Baltic Princess tagit in i Åbo hamn på måndagskvällen hittade städarna en död kvinna i en av hytterna. Det är oklart vad dödsorsaken är.
– Det är ett polisiärt ärende, säger Oscar Brehmer, kommunikatör på Silja Line.

Färjan hade åkt från Stockholm till Åbo under måndagen. Den kom fram till Åbo klockan 19.15 finsk tid. När fartyget började städas hittades kvinnan i en av hytterna. Hon var då redan död.

– Det stämmer, det är en kvinna av finsk nationalitet, säger Oscar Brehmer, kommunikatör på Silja Line.

”Polisiärt ärende”

Det finns inga uppgifter om hur gammal kvinnan är eller vad som kan ha varit dödsorsaken. Enligt Ilta-Sanomat ska passagerarna fått beskedet att färjan försenades från Åbo pågrund av ett sjukdomsfall. Mer information än så ska inte ha gått ut till passagerarna.

– Det är ett polisiärt ärende som hanteras av polisen i Finland så dit får man vända sig om man vill ha mer information, säger Oscar Brehmer.

Färjan försenades med en dryg timme och lämnade Åbo hamn klockan 21.40 finsk tid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer